Przystawki
Tatar z jelenia z kaparami, szalotką, szczypiorkiem, majonezem lubczykowym oraz pajdą grillowanego chleba |
Moskole z kefirem, omastą z boczku i śmietaną |
Sałatki
Sałata "noi" z kurczakiem a'la cezar z parmezanem, sezonowymi warzywami, anchois i sosem ziołowym |
Sałatka z kiszonymi pomidorami z serem kozim, pasiastymi burakami i placuszkiem rozmarynowym |
Zupy
Zupa rybna z aromatycznymi pomidorami, pstrągiem, rakami i wędzoną makrelą |
Zupa pomidorowa z lanymi kluskami i serem bundz |
Święconka z jajkiem na miękko, z chrzanowym puree oraz wiejską kiełbasą, wędzonym twarogiem i olejem szczypiorkowym |
Rosół z domowym makaronem, marchewką i pietruszką |
Mączne
Kopytka z oscypkiem ręcznie robione, z dymką i wędzoną śliwką |
Pierogi z bryndzą i palonymi ziemniakami z wedzoną śmietaną i szczypiorkiem |
Pierogi z mięsem z policzków wołowych z omastą, kwaśną śmietanąi i dymką |
Danie główne
Pieczony kalafior w maśle na budyniu ziemniaczanym, z lokalnym twarogiem i posypką orzechową |
Pstrąg z pieca z masłem ziołowym, ziemniakami i sezonowymi warzywami |
Gulasz z dzika ze śliwką sechlońską, domowym knedlem, botwinką i koperkiem |
Schabowy z kością z duszoną kapustą z chrzanem i młodymi pieczonymi ziemniakami |
Pierś z kurczaka zagrodowego z maślaną polentą i chrupiącymi warzywami |
Burger "noi" w proziaku, z jagnięciną, majonezem miętowym, pomidorami, oraz pieczonymi młodymi ziemniakami |
Burger "noi" z kurczakiem w proziaku, z sosem majonezowym, serem mimolette, pomidorami, oraz pieczonymi młodymi ziemniakami |
Desery
Sezonowe owoce pod kruszonką z bitą migdałową śmietaną |
Serniczki smażone z karmelem dyniowym, ciastkiem maślanym, jabłkami i gruszkami |
Lody lawendowe z brzoskwinią i paloną białą czekoladą |
Domowe ciasto zapytaj kelnera co dzisiaj w ofercie |
specjalnie skomponowane
Smażone serniczki - wersja mini z karmelem dyniowym, ciastkiem maślanym, jabłkami i gruszkami |
Leniwe na słodko ze śmietanką i cukrem |
Domowy rosołek podawany z makaronem |
Kurczaczek panierowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki |
Frytki z ketchupem i sosem majonezowym |
Lody dwie gałki lodów z polewą, o smaki prosimy pytać kelnera:) |